Aspergesalade met zalm

We zitten inmiddels al een paar weken in de troep… Stof & troep. De slaapkamer staat vol met verhuisdozen (we kunnen nog net in bed stappen), op zolder staat een tijdelijke douche en de bovenverdieping is een soort van bouwplaats. De badkamer is bijna klaar (jeej!), maar de kamers zijn kaal & stoffig. Overdag komt er alleen maar troep & stof bij (al valt het de laatste dagen erg mee hoor) en ‘s avonds maken we de boel weer een beetje schoon.

Afijn, een makkelijke, snelle maaltijd is zeer welkom en daar is deze fijne aspergesalade met zalm een goed voorbeeld van. Snel klaar, weinig afwas én erg lekker!

Aspergesalade met zalm

Dat ziet er toch heerlijk uit? En stiekem is deze aspergesalade nóg lekkerder als je hem buiten in de tuin kunt opeten, met een zonnetje en zonder stof! 😉

Groene asperge-weetje: Groene asperges hoef je in principe niet te schillen. De uitzondering zijn de dikkere groene asperges, daarvan hoef je alleen het onderste gedeelte, 6-8 cm te schillen. Schil die zorgvuldig met een dunschiller of een speciale aspergeschiller. Snijd van de onderzijde ongeveer 1,5 cm af. De schillen en de ondereinden kun je bewaren en samen met het kooknat gebruiken als basis voor een overheerlijke aspergesoep. Bron: Aspergecentrum

Wil je wat variatie? Je kunt er ook voor kiezen om de groene asperges te grillen (zó lekker) in plaats van te koken en je kunt eventueel de pijnboompitten vervangen door hazelnoten. Geniet ervan!

Stemmen: 3
Score: 3.33
Jij:
Stem op dit recept!
Aspergesalade met zalm
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Aspergesalade met zalm
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
20
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  2. Snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Schil de wat dikkere exemplaren aan de onderkant (ongeveer zes tot acht centimeter) met een dunschiller. De dunnere exemplaren hoef je niet te schillen.
  3. Breng in een grote pan ruim water aan de kook met wat zout, voeg de asperges toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer vijf tot acht minuten koken (geen deksel op de pan). De asperges zijn gaar als je met een vork in de onderkant kunt prikken.
  4. Haal de asperges voorzichtig uit de pan (met een schuimspaan bijvoorbeeld), laat wat afkoelen en uitlekken en snij de asperges in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter.
  5. Was de veldsla, verwijder eventueel de worteltjes en maak de veldsla droog. Snij de zalm in stukjes, hak/snij de bieslook fijn en maak een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd.
  6. Verdeel de sla over vier borden, besprenkel met een beetje dressing en verdeel de zalm over de sla. Meng de rest van de dressing met de asperges.
  7. Verdeel de asperges over de borden en bestrooi de salade met de pijnboompitten & bieslook. Eet smakelijk!Aspergesalade met zalm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:06+00:00mei 7th, 2015|Diner, Lunch, Recepten|2 Comments

2 Comments

  1. Jacqueline 8 mei 2015 at 10:08 - Reply

    Een tijdje geleden dat ik bij je op je blog was, m’n keuken-aspiraties stonden op een laag pitje. Maar nu weer een kijkje, en meteen is het weer raak. Dit ligt er vanavond op m’n bordje. Tnx!

    • Maaike 8 mei 2015 at 19:23 - Reply

      Ooh, wat leuk om te lezen! 🙂

      En? Lekker gegeten?

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.