Frietjes van knolselderij

Het is alweer een tijd geleden dat we deze heerlijke frietjes van knolselderij voor het eerst aten en inmiddels hebben ze al een aantal keer op tafel gestaan. Soms met andere kruiden (leef je er vooral mee uit!), maar elke keer weer erg lekker!

De eerste keer dat we ze aten, wisten we eigenlijk niet zo goed wat we er van moesten verwachten. We eten op de één of andere manier sowieso niet zo vaak knolselderij, maar deze frietjes zijn een blijvertje, want ze bevielen erg goed! De wat kruidige smaak van de knolselderij met de heerlijke marinade: yum! En ze zijn ook nog goed voor je! Knolselderij zit namelijk vol vitamines (vitamine C & B11), mineralen (calcium, magnesium & ijzer) & voedingsvezels! Echt een aanrader om eens te proberen! Ze zijn het werk meer dan waard!

Frietjes van knolselderij

Snijden van een knolselderij

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze frietjes van knolselderij, maar zie je een beetje op tegen het snijden van een knolselderij? Bekijk dan hier of hier eens een filmpje, want het is echt niet moeilijk (ook al ziet zo’n ding er erg raar en niet snijdbaar uit). Omdat je aardig wat gewicht ‘wegsnijd’: voor 2 ons knolselderij op je bord, heb je ongeveer 300 gram ‘rauwe’ knolselderij nodig. Wil je de knolselderij eerder snijden? Besprenkel de gesneden knolselderij dan direct met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.

Eet smakelijk!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Frietjes van knolselderij
Porties2-4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Frietjes van knolsederij
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
10 30
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (of meerdere).
  2. Schil de knolselderij en snij het in de vorm van frietjes.
  3. Zet een pan op het vuur met water & zout, breng aan de kook, voeg de 'frietjes' toe en kook ze ongeveer 3-4 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet of dep ze droog met een schone (thee)doek.
  4. Hak de peterselie fijn en pel & pers het teentje knoflook. Doe de peterselie samen met de knoflook, de olijfolie, komijnzaad & zeezout in een kom en roer de marinade goed door.
  5. Meng de knolselderij frietjes met de marinade (dit gaat het best met je handen) en leg de frietjes op de met bakpapier beklede bakplaat.Frietjes van knolselderij
  6. Bak de frietjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze tussendoor een keer om.
  7. Serveer de frietjes eventueel met wat (zelfgemaakte) mayonaise of een andere dip. Eet smakelijk!Frietjes van knolselderij
Notities
Inspiratie: Pinkapples.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By | 2017-02-19T15:38:08+00:00 januari 29th, 2015|Diner, Recepten|7 Comments

7 Comments

  1. Pauline Lap 29 januari 2015 at 08:49 - Reply

    dat ziet er lekker uit. Zou je de frietjes ook voor kunnen voorgaren in de magnetron. 6 min met aanhangend vocht, afgedekt op vol vermogen.

    • Maaike 30 januari 2015 at 09:45 - Reply

      Dank je wel, Pauline! 🙂

      Ik gebruik de magnetron eigenlijk zelf nooit, dus durf het je niet te zeggen. Ik denk het wel hoor, het gaat er om dat ze even wat voorgaren!

      Laat je weten of het lukt en hoe ze smaken? 🙂

  2. Roos 19 oktober 2015 at 19:10 - Reply

    Hoi!

    Ik heb dit gerecht al 2x geprobeerd te maken, en ik vind het heerlijk! Echter lukt het mij niet de frietjes krokant te krijgen (zoals ze er op de foto wel uitzien…). Ze worden ook niet echt bruin ofzo. Heb je hier nog een tip of idee voor?

    Groetjes,

    Roos

    • Maaike 26 oktober 2015 at 14:08 - Reply

      Hoi,

      De frietjes goed laten uitlekken, misschien iets minder olijfolie en/of iets langer in de oven laten!

      Succes! 🙂

  3. Ellen 7 november 2015 at 12:55 - Reply

    Niet koken en langer in de oven, dan worden ze krokanter. Dit is mijn eigen ervaring en staat ook in een paar andere recepten genoemd.

    • Maaike 11 november 2015 at 16:56 - Reply

      Bedankt voor de tips, Ellen! Ik ga ze zo ook eens proberen! 🙂

  4. Willem sodenkamp 31 maart 2017 at 11:52 - Reply

    Gebruik nooit een magnetron, het voedsel wordt veranderd van structuur en is heel ongezond.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.