Gebakken aardperen met verse kruiden

Gebakken aardperen met verse kruiden: simpel en erg lekker!

Het recept voor deze gebakken aardperen met verse kruiden komt uit het prachtige boek Echt eten van Jonathan Karpathios. Ik vind alleen het boek zelf al (zonder de inhoud) erg mooi. Een robuuste kaft, een prachtige foto op de voorkant: ik hou er van! De inhoud is ook geweldig! Groenten, groenten en nog eens groenten. Veel mooie foto’s, verhalen, informatie en natuurlijk recepten (meer dan 120). Wat mij betreft mogen de recepten hier en daar wat uitgebreider, maar verder ben ik super blij met dit boek!

Onderstaand recept behoeft niet veel uitleg. Aardperen koken & bakken en verse kruiden toevoegen. Met de kruiden kun je uiteraard variëren. Tijm is een fijne combinatie, maar ook peterselie & bieslook zijn erg lekker in combinatie met aardperen. Jonathan geeft bij het recept aan dat kervel en dragon ook goed te gebruiken zijn. Leef je uit! Het is in ieder geval een heerlijk gerecht! Het zachte van de aardperen, een lekkere bite door de schil en extra smaak door de kruiden!

Gebakken aardperen met verse kruiden

Jonge aardperen kun je met schil en al eten, zoals bij dit recept ook gedaan wordt. Erg fijn, want die aardperen zijn niet makkelijk te schillen (ik gebruik meestal een dunschiller als ik ze schil). Heb je wat oudere aardperen liggen, dan kun je ze beter eerst even schillen, maar als je ze eerst even kookt of stoomt (een paar minuten), dan trek je daarna de schil er erg makkelijk af.

Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Gebakken aardperen met verse kruiden
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Gebakken aardperen met verse kruiden
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
30
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Was de aardperen goed en snij ze (ongeschild) in gelijke stukken. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
  2. Vul een pan met ruim water, voeg de stukken aardperen toe en breng het geheel langzaam (op middelhoog vuur) aan de kook. Giet de aardperen af, zodra het water kookt.
  3. Verhit wat roomboter (of olijfolie) in een koekenpan en bak de aardperen op hoog vuur goudbruin & gaar.
  4. Voeg op het laatste moment de peterselie en bieslook toe, roer nog even goed door en verdeel het geheel over vier borden of zet een mooie schaal met de aardperen midden op tafel! Eet smakelijk!
Notities

Bron: Echt eten van Jonathan Karpathios.

Koop bij bol.com

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:09+00:00november 20th, 2014|Diner, Recepten|1 Comment

One Comment

  1. […] De aardpeer is een bijzonder eruitziende groente die je vaak in de schappen van de gewone supermarkt niet ziet. Hij kan rauw gegeten worden en is lichtelijk zoet. Als je hem rauw eet moet je dit wel binnen enkele dagen na het ontvangen van de tas doen, vers zijn ze het lekkerst. De aardpeer kan door salades, maar is ook te gebruiken om bijvoorbeeld te koken en bakken. Hieronder een makkelijk recept voor gebakken aardperen! Ingrediënten -Aardpeer -Een klein beetje peterselie -Een klein beetje bieslook -Boter of olijfolie om in te bakken *Als je deze kruiden niet hebt zijn ze vervangbaar door wat jij lekker vindt! Instructies – Was de aardperen goed en snij ze, geschild of ongeschild, in gelijke stukken. Snij ook de bieslook en peterselie fijn -Vul een pan met ruim water en voeg de aardperen toe. Breng het langzaam op middelhoog vuur aan de kook. Giet de aardperen af zodra het kookt. – Bak hierna de aardperen in een koekenpan goudbruin en gaar. – Voeg op het laatste moment de kruiden toe. Recept naar en foto van: https://www.aanonzetafel.nl/gebakken-aardperen-met-verse-kr…/ […]

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.