Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham

Het is zomer! Na een periode van -toch wel- frisse dagen & regen, krijgen we meteen een hittegolf. De komende dagen wordt het zo’n 28 graden met als hoogtepunt (of dieptepunt: het is maar net hoe je het bekijkt….) zaterdag met 34 graden. Volop zon! Geen jas meer nodig, sokken uit & slippers aan. Het wordt warm….

Niet iedereen is fan van die warme dagen…. Ik moet eerlijk zeggen dat het van mij ook wel iets ‘frisser’ mag hoor. Onze honden vinden het al helemaal niets: ze liggen de hele dag alleen maar te slapen of te kreunen… Af en toe een kort rondje wandelen (sommige dingen gaan gewoon door…) en ‘s avonds voor de nodige verkoeling even lekker zwemmen!

Maar eerst eten! En wat past er beter bij dit weer dan een frisse salade (brokken of vlees, hoor ik onze honden roepen 😉 ). Niet te veel werk, niet te lang met je hoofd boven de hete pannen of de oven aan waardoor je huis nog meer opwarmt. Gewoon, simpel, snel maar ontzettend lekker! Zoals deze geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham.

Geitenkaassalde met gegrilde nectarine & parmaham

Heer-lijk! Heb je geen nectarines in huis? Perziken doen het ook heel goed in deze geitenkaassalade! Op dezelfde manier bereiden (lekker even grillen) en aan de salade toevoegen.

En als je toch aan het grillen bent, kun je prima een paar partjes extra grillen om tussendoor te snoepen of voor het toetje: lekker met een bolletje ijs of wat kwark!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Geitenkaassalade met gegrilde nectarine & parmaham
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
15
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Hak de walnoten grof en rooster eventueel kort in een droge koekenpan. Snij/scheur de parmaham & verbrokkel de geitenkaas.Ingrediënten voor een heerlijke salade
  2. Snij de nectarines door de midden, verwijder de pit en snij de helften in partjes.
  3. Verwarm een grillpan totdat hij goed heet is, smeer de partjes nectarine in met wat olijfolie en grill de partjes kort aan beide kanten totdat er lichte grill-strepen ontstaan.
  4. Pers een halve citroen uit en meng het sap met 2 eetlepels honing, 1 eetlepel olijfolie en wat zout & peper tot een mooie dressing.
  5. Doe de gemengde sla in een kom, meng met de dressing, de stukjes walnoten & de stukjes parmaham.
  6. Verdeel de salade over vier borden, leg de partjes nectarine op de borden en bestrooi het geheel met de verbrokkelde geitenkaas. Eet smakelijk!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:05+00:00juni 30th, 2015|Diner, Lunch, Recepten|1 Comment

One Comment

  1. Jane 10 juni 2018 at 21:14 - Reply

    Lekker! Maar heb m zelf als wrapvulling gebruikt. Anders is ie wel héél heftig…

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.