Griekse yoghurt met geroosterde bulgur

Een heerlijk ontbijt: Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango!

Dit ontbijtje is niet heel moeilijk om te maken, zeker niet als je nog wat (gekookte) bulgur over hebt van de avond ervoor (of stiekem teveel hebt gemaakt). Maar voordat dit schaaltje heerlijkheid bij ons op tafel stond…. Het recept komt namelijk uit het kookboek Ons eten – natuurlijk! van Ikea. We zijn dus eerst naar Ikea geweest….

Ik heb een haat/liefde-verhouding met ‘de Ikea’. Ik vind het een geweldige winkel, met geweldige ideeën (vooral om kleine ruimtes goed te benutten) en ga ook eigenlijk nooit met lege handen naar huis: liefde! Alleen die drukte…. bah… daar hou ik niet van. We gaan sowieso al niet op de dagen dat er op de snelweg een file staat puur vanwege bezoekers van Ikea. Nee, ik ga niet in de file staan om meubeltjes te kijken. Dan maar niet….

Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango

We proberen dus op dagen/tijdstippen te gaan wanneer het iets rustiger is. Maar dat is lastig en soms pakt dit niet zo goed uit. Als het druk is, kun je nergens bij, niemand lijkt door te lopen en de winkel staat vol wagentjes met uitstekende vloerkleden, stokken of planken. Zigzaggend door de Ikea, hopen dat je geen kleine mensjes raakt én dat je nog wat van de producten te zien krijgt. Niet mijn ding.

Maar is het wat rustiger, dan lijken nóg meer mensen er een echt uitje van te maken. De kleine mensjes mogen hun gang gaan en spelen verstoppertje of tikkertje (of zijn gewoon vervelend….). En daar kom jij aan met je wagentje… boem! Tja… Klein mensje op de grond. Oeps… En nee hoor, er komt geen ‘sorry’ van dat rennende kleine mensje. Je krijgt een boze blik, want nu zijn ze ‘getikt’ (of waren ze dat al….) of hebben ze niet genoeg tijd om zich te verstoppen.

En dan heb je nog de ‘hele familie- uitjes’. Pa & ma, opa & oma op de achterbank en minstens vier kinderen in de kofferbak: hup naar ‘de Ikea’. Ze nemen voor de zekerheid alvast drie karretjes mee, want ze gaan flink inslaan. En dan zien iets ‘handigs’. Handig, maar toch ook wel weer duur. Ze gaan overleggen. Midden in het gangpad. Naast die drie karretjes. Met z’n allen. En de kinderen rennen er omheen. Je kunt niet linksom en niet rechtsom en omdat ze allemaal door elkaar heen staan te praten, horen ze je ook niet….

Afijn, een haat/liefde-verhouding. Maar als ik dan zo’n leuk kookboek tegenkom, is (bijna) alles weer goed. Dan gaan we weer lekker naar huis, de keuken in en genieten van heerlijke gerechten!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Griekse yoghurt met geroosterde bulgur
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
20
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Breng het water aan de kook en doe het kokende water samen met de bulgur in een kommetje. Roer de bulgur een beetje los met een vork en laat het geheel ongeveer tien minuten staan. Roer daarna weer door met een vork en laat de bulgur wat uitlekken in een vergiet/zeef.
  2. Snij de mango in stukjes en hak de pure chocolade grof (of fijner als je dat lekker vindt).
  3. Verhit een koekenpan en giet de ahornsiroop erin. Voeg de bulgur en de kaneel toe en bak het, onder voortdurend roeren, op hoog vuur, totdat het geheel een gouden kleur krijgt en lekker krokant wordt. Dit proces duurt ongeveer 5-8 minuten.
  4. Laat de bulgur iets afkoelen. Verdeel de Griekse yoghurt over vier schaaltjes en schep de geroosterde bulgur er op.
  5. Verdeel vervolgens de mango over de vier schaaltjes en bestrooi het geheel met de stukjes pure chocolade. Smullen maar!Griekse yoghurt met geroosterde bulgur & mango
Notities
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:10+00:00oktober 17th, 2014|Ontbijt, Recepten|1 Comment

One Comment

  1. LNNK 26 oktober 2014 at 13:39 - Reply

    Tja de IKEA, ik hou er van, maar alleen als het rustig is haha.
    Het receptje klinkt erg lekker!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.