Homemade pindakaas met een twist

Pindakaas: i love it!

Heerlijk op een broodje of op een rijstwafel (een lekker tussendoortje!). En wist je dat je echt heel eenvoudig zelf pindakaas kunt maken? Nóg lekkerder, omdat je het met liefde gemaakt hebt én omdat je er aan toe kunt voegen wat je zelf wilt (of weg kunt laten natuurlijk…)!

Zelf pindakaas maken

Het maken van je eigen pindakaas is heel makkelijk. Je hebt er wel een keukenmachine voor nodig… dat dan weer wel. Maar als je die hebt, is het echt een fluitje van een cent… Je doet de pinda’s in een keukenmachine, laat hem draaien en klaar! Ja, zo simpel is het. Je moet wel een beetje geduld hebben, want in het begin denk je misschien dat het nooit goed gaat komen, maar laat de machine gewoon zijn werk doen, het komt goed, echt!

Pindakaas zelf maken

In principe heb je alleen pinda’s nodig. That’s it. Welke pinda’s? Aan jou de keus! Koop de pinda’s die jij het aller lekkerst vindt. Ik heb ongezouten pinda’s gebruikt. Vervolgens kun je er nog wat ingrediënten aan toevoegen. Bijvoorbeeld wat arachide-olie (pinda-olie), sesamolie of olie naar keus om het geheel wat smeuïger te maken. Voeg voor de smaak een snufje (zee)zout toe, wat honing of wat kaneel. Met kaneel (1 theelepel) heb ik zelf ook al eens gemaakt (een idee uit Het voedselzandloper kookboek) en is erg lekker!

Of maak homemade pindakaas met een twist! Door het samen met wat ahornsiroop te verwarmen in een pannetje. Super lekker! Een zoetige pindakaas (maar niet té zoet), ook heerlijk op een broodje of rijstwafel! Wil je minder zoet en meer pindakaas, dan kun je eenvoudig de verhoudingen aanpassen. Maak hem zoals jij hem het lekkerst vindt! Ik denk dat ik volgende keer iets minder ahornsiroop ga toevoegen (of wat meer pindakaas…), want een volgende keer komt er zeker!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Homemade pindakaas met een twist
Porties2
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Pindakaas zelf maken
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
15
Ingrediënten
Porties: Potten Eenheden:
Instructies
  1. Doe de pinda's in een keukenmachine en laat het geheel draaien totdat je een gladde & smeuïge massa krijgt. Laat de keukenmachine het werk doen, het komt écht goed!
  2. Voeg wat olie toe en laat nog even draaien.
  3. Doe 100 gram van de pindakaas in een pannetje en schep de rest in een (schoon) potje.
  4. Voeg de ahornsiroop toe aan de pindakaas in het pannetje en verwarm het geheel al roerend op laag vuur.
  5. Roer ongeveer vijf minuten tot er een glad mengsel ontstaat. Als het schift, blijf dan roeren tot het weer glad wordt.
  6. Laat afkoelen en doe de pindakaas met ahornsiroop ook in een (schoon) potje. Smullen maar! Beide potjes kun je ongeveer anderhalve week in de koelkast bewaren.Zelf pindakaas maken
Notities
Inspiratie: Delicious.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:11+00:00oktober 13th, 2014|Lunch, Recepten|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.