Röstikoekjes van pastinaak

Morgen is het officieel herfst! Ik vind het altijd een beetje jammer om de zomer achter mij te laten. De heerlijke lange, zwoele zomeravonden. De slippers, korte broeken, met je blote voeten op het warme zand om ze daarna af te laten koelen in de zee. Heerlijk.

Maar ook de herfst heeft zo zijn voordelen. Lange boswandelingen met prachtige ‘plaatjes’, warme truien aan om nog even te genieten van een terrasje, prachtige bomen, bladeren die langzaam allemaal op de grond vallen….
Die bladeren zijn trouwens een feest voor ons puppy. Het liefst zou ze de hele dag achter die rondvliegende bladeren aanrennen totdat ze ze allemaal in haar bek heeft. Heerlijk om haar zo te zien! Soms wel wat lastig als ze vast zit aan de lijn, maar het blijft een leuk gezicht!

Röstikoekjes van pastinaak

Een ander voordeel van de herfst: herfstgroenten! Ik word daar blij van. En dan vooral van pastinaak. We zijn er gek op! We beginnen de herfst goed met röstikoekjes (spreek uit: reusjti) van pastinaak. Niet moeilijk om te maken & erg lekker! Het is nog even zoeken naar de pastinaken in de winkel, maar als het goed is, liggen ze binnenkort (net als vorig jaar) weer volop in de winkels!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Röstikoekjes van pastinaak
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Röstikoekjes van pastinaak
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
20
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Schil de pastinaken en rasp ze in een keukenmachine tot spaghetti of rasp ze grof (kan ook zonder keukenmachine).
  2. Hak/snij de peterselie fijn, pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Klop de eiwitten een beetje los.
  3. Meng de geraspte pastinaak met de knoflook en peper naar smaak. Voeg de losgeklopte eiwitten toe en meng alles goed.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, vorm met je handen wat hoopjes/koekjes van het pastinaak-mengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin in de koekenpan.
  5. Bestrooi de röstikoekjes met wat zeezout en de fijn gehakte peterselie. Eet smakelijk!Röstikoekjes van pastinaak
Notities

Inspiratie: Yvette van Boven

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:12+00:00september 22nd, 2014|Diner, Recepten|3 Comments

3 Comments

  1. FOOD by Dila 23 september 2014 at 13:04 - Reply

    Oeh dit ziet er ook al zo lekker uit! Heb ze tot nu toe alleen nog maar met gewone aardappel gemaakt, misschien dit ook eens proberen.

    • Maaike 23 september 2014 at 15:08 - Reply

      Thx! 🙂

      Echt een keer doen hoor, want erg lekker!

  2. Anne 1 januari 2018 at 19:55 - Reply

    Het wil me maar niet lukken. Ondanks olie in de pan blijven de koekjes aan de bodem kleven..

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.