Zoete aardappel met boerenkool & spekjes

De zoete aardappel is volgens mij ineens helemaal hip! Waar je een paar jaar geleden nog je best moest doen om een paar zoete aardappelen te bemachtigen, liggen ze nu ‘gewoon’ in de supermarkt. Ik zag laatst zelfs zoete aardappelfriet en zoete aardappelblokjes in de diepvries van de supermarkt liggen. In die blauwe zakken, net alsof het ‘normale’ frietjes/blokjes zijn. Het is ook niet zo heel raar, want de zoete aardappel is ontzettend lekker!

Wij maken hier regelmatig zelf frietjes of blokjes van zoete aardappel. Soms als bijgerecht (in plaats van de gewone aardappel) en soms zoete aardappel met boerenkool & spekjes: heerlijk!

Zoete aardappel met boerenkool & spekjes

Wij vinden het erg lekker om de boerenkool (vooral in dit gerecht) op smaak te brengen met cajunkruiden, maar hou je niet van cajun? Voeg dan wat meer peper en/of zout toe of gebruik kruiden die jij lekker vindt! Wij vinden het heerlijk, maar ik heb niet al teveel toegevoegd omdat de zoete aardappels ook al gezouten zijn en de spekjes zijn ook al zout genoeg. Ik heb dan ook geen ‘hoeveelheid’ bij de cajunkruiden gezet, het blijft een kwestie van smaak. Gewoon blijven proeven en dan komt het vanzelf goed!

Hoe eet jij de zoete aardappel het liefst?

Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Zoete aardappel met boerenkool & spekjes
Porties4
Recept afdrukken
Recept Afdrukken
Zoete aardappel met boerenkool & spekjes
Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
40
Ingrediënten
Porties: Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snij ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de blokjes zoete aardappel in een braadslede samen met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper & zout.
  3. Meng het geheel goed en zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de blokjes gaar zijn van binnen en knapperig van buiten.
  4. Verhit, na ongeveer 15-20 minuten oventijd, wat olijfolie in een grote pan of wok en bak hierin de spekblokjes in ongeveer 5 minuten knapperig & gaar.
  5. Voeg vervolgens, in delen, de boerenkool toe en laat slinken (net als spinazie) en blijf het geheel voortdurend omscheppen.
  6. Breng de boerenkool op smaak met de cajunkruiden en roer er tot slot de blokjes zoete aardappel doorheen. Eet smakelijk!Zoete aardappel met boerenkool & spekjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
By |2017-02-19T15:38:08+00:00januari 13th, 2015|Diner, Recepten|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.